Stropløs BH

En stropløs BH, eller multifunktionel BH, som den også kan kaldes, har aftagelige stropper, så BH'en kan bruges uden stropper, eller med stropper på kryds. Brug en stopløs BH under en t-shirt eller under den store festkjole.

Læs mere om stropløse BH'er

En stropløs BH eller multifunktion BH, som den også kan kaldes, er en BH hvor du kan tage stopperne af. Når du tager stropperne af, vil BH’en stadig sidde tæt på din barm og i omkredsen.

En kvinde bør have mindst én stropløs BH i sin garderobe. Hvorfor? Fordi din smukke halterneck kjole eller sommer top, som går ned om dine skuldre, ikke vil se nær så smuk ud hvis stropperne stritter frem, hvor der normalt ikke skulle sidde nogen. Når du køber en smuk kjole med bar ryg, skal du da fuldføre dit look, så du stadig har støtten og funktionen fra BH’en, men hvor stopperne er taget af. Med et udvalg af stropløse BH’er kan du finde den rigtige til dig og blive klar til at fuldende dit look. De mærker du kan finde din stropløs BH i er Femilet, PrimaDonna og Triumph.

Hvilke funktioner har en stropløs BH – Læs med her

En stropløs BH har mange funktioner, det er derfor man også kan kalde den for multifunktion BH. Ved den stropløse BH kan du tage stopperne helt af og bruge BH’en uden stropper til din kjole og trøje, hvor du kan viser din ryg smukt frem.

Du kan behold stopperne på, men i stedet for at have dem til at gå lige over skulderen, kan du i stedet sætte stropperne på kryds. Stropperne som går kryds på ryggen, giver en god effekt til dit outfit, hvis du ikke føler det behageligt at gå uden stropper. Endnu en fordel ved at kunne krydse stropperne, er at stopperne ikke altid sidder det sammen sted på skulderen, og dine skuldre ikke vil blive belastet det samme sted hele tiden.

Det er ikke kun dine stropløse BH, som kan reguleres ved stropperne og sættes på kryds. Helt almindelige BH’er kan også have detaljen om at reguleres og ændres i stropperne. Der kan være du faktisk har en BH derhjemme, du kan ændre stropperne på, uden du ved den. Endnu en funktion dine stopper kan, er halterneck funktionen, hvor stopperne kan sættes omkring halsen. Ved halterneck BH’en kan du stadig have en fri ryg og stadig have en form for støtte. En stropløs BH kan både være vatteret og med push up effekt. Begge modeller giver din barm en rund form, når du har din tætsiddende kjole eller T-shirt på.

Husk den rigtig størrelse når du køber en stropløs BH – Læs hvorfor

Når du prøver en stropløs BH, er det rigtig vigtigt, at du får den helt rigtige størrelse og model. Hvis du ikke har den rigtige størrelse i både omkreds, skål og pasform, vil BH’en ikke blive siddende, når du tager stropperne af.

De stropløse BH-modeller, som ligger på lageret går fra A til G skål. Omkredsen kan du finde i størrelserne 65 til 80. Derudover kan du finde forskellige modeller med hver deres skæring og højde på skålen. Med stropløse BH’er fra forskellige mærker, er der en store chance for at du finder den rigtig BH til netop din barm. I udvalget vil du kunne finde farverne; sort, hvid, nude, hudfarvet og offwhite, hvor der i løbet af året vil komme forskellige mode farver ind. Farverne vil hele tiden være opdateret, så du kan få den rigtige farve til dit tøj.

Hvilken stropløs BH er til store barme?

En stropløs BH til store barme vil også være noget du kan finde i udvalget. Hvis man har en stor barm, kan det selvfølgelig engang i mellem være svært at finde den helt rigtige BH. Det er derfor meget vigtigt, at man har den helt rigtige BH-størrelse og det rette fit, som skal give dig den støtte du netop skal have.

Omkredsen på din stropløse BH er en meget vigtig del, når du skal vælge en BH. Omkredsen skal være perfekt, da det er omkredsen som giver støtten til barmen og holder dit bryst oppe, også når du tager stropperne af. En BH med bred omkreds giver dig den bedste støtte og komfort. Er din barm stor og du skal have den optimale støtte, skal du vælge en full cup BH, som dækker hele din barm. En full cup er god, fordi der netop er plads til brysterne i skålen, samt den også forhindre i at skålen giver firdobbelt bryst.

Når du har en stor barm og søger en stropløs BH med bedst mulig støtte, er Prima Donna et godt valg. Prima Donna er det mest førende mærker indenfor lingeri til store piger. Find din stropløse BH til sommerkjolen, T-shirten eller måske brudekjolen her. Vær opmærksom på, at det ikke er dine stropper, som skal bære din barm, men i stedet omkredsen på din BH.

Falder din stropløs BH ned, når du har taget stropperne af – Her er nogen råd

Hvis du ikke har brugt en stropløs BH før, eller ikke har haft det store held med at bruge eller vælge dem rigtig, får du her nogle gode råd.

  • Hvis du ikke kan holde din stropløse BH oppe, kan du benytte dig af de gennemsigtige stopper, så du stadig har stropperne, men de er ikke nær så tydelige.
  • Hvis din kjole går kryds om ryggen, er det også muligt for dig at krydse stropperne med hinanden, så både kjolens model og stropperne passer sammen.

Hvis du har styr på størrelsen og pasformen til din stropløs BH, vil din stropløse BH have den perfekte effekt og vil kunne virker som en stropløs BH skal.

Hvilken stropløs BH er bedst – find ud af det her

Det handler ikke om hvilken stropløs BH der er bedst, da det kan variere mellem pasform, model, skålstørrelse og hvad du har behov for. Det heldige er at lingerimærkerne har deres fokusområder, som gør at der er et stort udvalgt af stropløse BH’er, så du netop kan få den bedste. Nogen mærker er bedre til at lave stropløse BH'er med push up effekt til de mindre barme, hvor andre mærker har et fokus på de kvinder med en stor barm som derfor har brug for meget mere støtte.

Du får 4 tips til at finde den bedste stropløse BH her:

  • Omkredsen: Vær opmærksom på omkredsen, den må ikke være for løs eller for stram.
  • Skålen: Skålen må ikke være for stor eller for lille. Vær også opmærksom på hvordan skålens pasform og højde sidder på dig - Går skålen højt nok op og dækker brystet helt.
  • Bøjlen: Bøjlen skal passe formen af dit bryst. Vær opmærksom på at bøjlen ikke sidder på dit bryst, da det gør at hele BH’en ikke sidder som den skal. Din bøjler skal sidde udenfor og omkring din barm.
  • Midterstykket: Midterstykket mellem de to skåle skal ligger helt ind til brystbenet, så BH’en støtter optimalt din barm. Der må ikke være luft mellem midterstykket og din hud.

Det er en god ide at prøve mellem de forskellige mærker, da de har hver deres pasformer. På den måde kan du også finde ud af hvilke model, mærke og pasform der passer din barm bedst.

Er en stropløs BH og en selvsiddende BH det samme

Når du tager stopperne af din BH, vil din BH blive siddende på dig med mindre du har den forkerte omkreds, pasform og skål. På de fleste stropløse BH’er vil der sidde en silikone stribe rundt på BH’ens kanter, som gør at skålen ligger sig ind til huden. Silikonekanten som du ser øverst på skålen, spiller en vigtig rolle. Silikonen gør at skålen vil ligge sig ind til din barm og du vil ikke opleve luft mellem skålen og din barm.

Dog er en stropløs BH og selvsiddende BH ikke det sammen. En selvsiddende BH har ikke nogen ryg, og dermed ingen støtte hele vejen rundt om din krop. En selvsiddende BH eller selvklæbende BH er faktisk også det sammen som en klister BH, da man sætter BH’en fast på kroppen.

Stropløs med silikone kant – Læs og få gode råd her

De fleste stropløse BH’er er med en silikone kant, der sidder langs din BH’s kant. Silikonekanten hjælper BH’en med at sidde tæt på din krop, når du tager stropperne af. Brug ikke af body creme inden du tager din stropløse BH på. Silikonen vil ikke kunne ligge sig ind til din hud, men vil i stedet glide rundt på huden. Brug af skyllemiddel og håndklæde tørring på silikone kantet anbefales ikke, da de ødelægger silikonens effekt og dermed gør at den stropløse BH ikke sidder som den skal efter kort tids brug.

Bikini uden stropper – også kaldt Bandeau

Du vil kunne finde et udvalg af bikini overdele ude stropper også. En bikinitop uden stropper er bedre kendt som bandeau toppen. En Bandeau top er en bikini overdel, hvor du kan tage stropperne af, eller binde dem rundt om nakken. En Bandeau kan både være med og uden bøjle, det er helt op til dig. Se vores udvalg af stropløse bikini overdele her.

Hvordan vasker du din stropløse BH?

Regel nummer et er vigtigt og lyder på at du altid skal tjekke vaskeanvisningen på din BH. Reklamationsrettet på dit lingeri forsvinder hvi du ikke føler vaskeanvisningen. Det er dog bedst for din BH at blive håndvasket, da det slider mindst på BH’ens materialer og pasformer. Vask din BH i lunken vand og hæng den derefter op så skålene hænger med et lille mellemrum mellem sig.

Udgå at vride din BH, når du vasker og tager vandet ud af den, da det kan ødelægge den gode form på skålene. Hvis vaskeanvisningen viser du gerne må vaske din stropløse BH i maskinen, så husk på at du skal vaske ved den laveste temperatur og gerne uden centrifugering. Din stropløse BH skal vaskes i en vaskepose og med lignende farver.

Hvordan opbevarer du så dit lingeri efter vask?

  • Du må ikke tage BH’ens to skåle ind i hinanden, så den ene skåls vattering vender omvendt af hvad den skal. Det ødelægger både skålens form samt bøjlen som bliver vrides den forkerte vej.
  • For at beholde formen på dine BH skåle, kan du stable dine BH’er oven på hinanden, så de på den måde støtter vatteringen og beholder formen.
  • Du kan også hænge dit lingeri op på en bøjle. Dit lingeri er lige så vigtigt som alt dit andet tøj, så hvis du behandler det ordentligt, holder det i længere tid.