Uldundertøj

I dag er det kun den fineste uld der bruges til uldundertøj, hvilket betyder at det ikke kradser. Uldundertrøjer findes i modeller lige fra smalle stropper til lange ærmer, og i både off white og sort. Uldundertøj bruges til at holde varmen, det holder sig godt og er god til at transportere kropsfugtigheden.

Undertøj i uld - Bliv klogere på den komfortable uld

Uld er en af de mest udbredte tekstilmateriale til undertøj. Uld undertøj kan bruges under skiftende vejrforhold, da uld tilpasser sig din kropstemperatur. Uldundertøj ånder godt og kan transportere sved væk fra kroppen. De mange gode egenskaber uld har i sig, gør det muligt for dig at bruge uld til alt slags brug. Om det er varmt undertøj du har brug for til hverdagen eller en tynd top til sommervandring. Selvom du ikke tror på det, så kan uld faktisk bruges når som helst.

Uld har et ry for at være grov og kradsende, men ulden har længe været blød og perfekt i undertøjet. Du er velkommen til at kigge rundt på sortimentet og måske finder du noget du ikke kan undvære.

Hvad er uld

Uld findes i et stort udvalg af typer og kvaliteter, som hver især har deres egen egenskab, og dermed også gør, at ulden varierer i prisen. Det meste af ulden stammer fra får, og det hele handler om hvor lange, fine og snoede uld fiberne er. Jo finere uldfiberen er, jo blødere og mindre kradsende er de.

Det meste uld kommer fra får og er en tekstilfiber som spindes til garn eller tråd. Uld husker mange som værende krusende, men i dag kan ulden blive utroligt blød og behageligt at have på kroppen. Uld kan både holde på din varme i det kolde vintervejr, men modsat kan det også hjælpe dig med ikke at blive for overophedet i det varme vejr. Uld tilpasser sig efter din kropstemperatur, så din krop har det så behageligt som muligt. Uld transportere fugt væk fra kroppen, og overfladestrukturen på uldfibrene kan gøre dit undertøj mere bakteriehæmmende. Uld kan fortsætte med at varme din krop, selvom det bliver vådt.

Uldundertøj med gode egenskaber

Du kan komme til at elske uld, og det kan blive helt uundværligt for dig. Uld er et fantastiske materiale og især til dit inderste lag, som sidder direkte på kroppen. Uldundertøj er utrolig behageligt og funktionel på kroppen.

Du tænker sikkert, at du ikke skal have noget uld undertøj, fordi det kradser. Du kan tro om igen. Meget undertøj laves af fine uldtyper og kvaliteter, som vil være utroligt blødt af have på.  Uld som det inderste lag, gør at du hele tiden kan holde dig varm, tør og komfortabel. Vi giver dig her nogen grunde til, at du skal vælge uldundertøj.

  • Uld holder på din varmen i det kolde vejr, men er også kølende i det varme vejr. Uld vil hjælpe kroppen med at temperaturregulere i alle slags vejr.
  • Selvom uld bliver vådt, vil det fortsætte bevarer sine isolerende og temperaturregulerende egenskaber. Uld kan absorbere op til 30 procent af sin egen vægt.
  • Uld er svedtransporterende, og transportere sved væk fra kroppen og holder din krop tør.
  • Uld kommer ikke til at lugte fordi ulden er så god til at håndtere fugt og er bakteriehæmmende.
  • Uld krøller ikke i vask eller ved brug.

Hvis du stadig ønsker åndbart undertøj, men det ikke skal være uld, kan du kigge på bomuldsundertøjet her.

h2>Pænt uldundertøjDu vil både kunne finde uld undertøj som er klassisk og neutralt, men også undertøj som har små detaljer. Selvom du synes uld undertøj er kedeligt, kan det lige pludselig gå hen og blive et ”must have” for dig. Når du først har prøvet uldundertøj til den kolde vinter, som du ikke undværer det næste vinter. Mærket Femilet som har uld undertøj, har en lille detalje på deres uld sortiment, som du kan bruge under din kjole eller T-shirt der har en lav halsudskæring.

Mærkerne Femilet og Triumph er gode til at lave 100 procent uldundertøj i god kvalitet som ikke kradser. Uldundertøjet findes med smalle og brede stopper samt med lange ærmer. Derudover vil trussemodellerne, maxi, panty og hipster også være i udvalget. Du kan vælge mellem sort og offwhite. Hvis du er i tvivl om hvilken trussemodel du skal bruge eller passer bedst til dig, kan du klikke her og få en vejledning i trussemodellerne. Hvis du ønsker lingeri hvor der er flere detaljer eller farver kan du gå ind på kategorien ”produkter”, hvor der vil komme et stort udvalg af valgmuligheder.

Hvad er egenskaberne på de forskellige uld kvaliteter

  • Angorauld, er uld som er let, blød og noget af det varmeste uld der findes. Dog er Angora uld meget skrøbeligt og derfor tit er blandet med andre uldtyper.
  • Kashmir uld kommer fra kashmir geden, som lever ved Indien, Kina og Pakistan. Ulden er utrolig fin og blød, og er noget at de dyreste uld du finder på markedet.
  • Merinould kommer fra merinofåret. Ulden er af fine uldfibre. Merinould er rigtig god til undertøj, fordi det er let, luftigt og ikke kradser.

Men uldundertøj kradser jo!

Nej - heldigvis er tiden med kradsende uldundertøj for længst overstået. I dag bliver vores uldundertøj fremstillet af de blødeste uldfibre, der nænsomt bliver behandlet, for at opretholde den maksimale blødhed. Køber du et af de gode varer i uld, vil du ikke opleve nogen form for ubehag. Din hverdag med uld vil være fantastisk.

Uldundertøj lugter ikke

Er du i en situation hvor du skal bruge dit uldundertøj flere dage i træk, bliver du også hjulpet på vej af uldens gode egenskaber. Uldundertøj tager nemlig ikke imod kropslugte på samme måde som bomuldstøj gør. Det er faktisk muligt at bruge det nogle dage i træk, med moderat fysisk aktivitet, uden at det kommer til at lugte. Heldigvis tørrer det også hurtigt, så har du mulighed for at vaske det om aftenen, vil det som regel kunne være tørt til dagen efter.

Hvordan vasker og vedligeholder du dit uldundertøj

Du skal vaske dit uldundertøj nænsomt og følge vaskeanvisningerne. Det kan være en stor fordel at bruge rigtigt uldvaskemiddel, da det bevarer lanolinen i uldfibrene - og det er netop lanolinen, der er med til at bevare mange af uldens gode, naturlige egenskaber. I stedet for at vaske dine uldundertrøjer, kan du i først omgang prøve at lufte dem i stedet for, det kan en gang i mellem være nok.

Men hvordan kan din undertrøje blive klar til brug uden af du vasker den? Uld har en naturlig selvrensende evne, og det er derfor du kan gå mange dage med din undertrøje, inden den begynder at lugte af sved. Du må ikke vaske dit uldundertøj i for varme temperaturer, da dit tøj kan risikere at krympe.

Spørg hvis os hvis du er i tvivl

Har du spørgsmål til vores uldundertøj, eller hvilken som helst anden vare i vores sortiment, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon +45 41 40 75 00 eller via mail på info@netlingeri.dk.